Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak mukannen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
ölçünlü ve sertifikasyonlara onat olarak üretilmiş yangın bapları kestirmece 70 kilo üzerinde bir ağırlığa sahiptir. Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri olgun birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları evet da nitelikleri ayrımlılık gösterebilir.
Yangın vakaları birçok bünyeda en pıtrak katlaşılan ve vahim tehlikelere kere açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çalışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması yalnızçlanır.
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.
Dışarıdan girişe iyi bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik yol), içeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine yer bakılırsa ister bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.
Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın kapılarının üretim amacı adam esenlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile koskocaman binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın ve evgin gidişat anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Yangın Çıkış Kapısı Panik Pas olarak da ifade edilen bu düzen bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer.
Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dışa rast oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.
yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda deyiş belirtilen noktalarda belli başlı müddet ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Binalarda bulunan yangın bapları ve ana kapıların yanı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.